Borst Protheses

Protheses en Lingerie

Mammaprothese

Lingerie L’Hirondelle heeft 30 jaar ervaring in het ondersteunen bij het aanschaffen van een mammaprothese. Wij combineren scholing en actuele kennis van de nieuwste ontwikkelingen aan ervaringskennis.

Afspraak maken

Voor het aanmeten van uw prothese mag u een afspraak bij ons maken, zodat wij alle tijd voor u kunnen nemen.

Speciale ruimte

We ontvangen u in onze speciale paskamer, waar we letterlijk en figuurlijk alle ruimte hebben om, ongestoord, uw prothese aan te meten en u te adviseren.

Ziektekostenverzekeraar

Neemt u uw ziektekostenverzekeringsbewijs mee, dan regelen wij de financiële afhandeling rechtstreeks met uw ziektekostenverzekeraar.

Prothese-lingerie en Prothese-badkleding

L’Hirondelle is trots op haar grote collectie Prothese-lingerie en badkleding.

Ook met een prothese, kunt u de mooiste lingerie  en badkleding dragen, terwijl deze heerlijk comfortabel draagt. Ook is het in sommige gevallen mogelijk een bikini of badpak aan te passen, zodat u ook een bikini of badpak kunt dragen dat in eerste instantie niet geschikt zou zijn.

Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Borst Protheses

Omdat iedere vrouw anders is, biedt Lingerie L’Hirondelle een groot assortiment van verschillende modellen borstprotheses van alle gerenommeerde merken.

Tegenwoordig worden praktisch alle protheses gemaakt van een siliconen-gel, dat lijkt op een natuurlijk weefsel dat de menselijke borst dicht benaderd.

De protheses zijn net zo beweeglijk en voelen bovendien evenzo zacht aan als een borst. Siliconen is een veelzijdig, huid- en lichaamsvriendelijk materiaal. Het heeft een goede koude- en warmtegeleiding, hierdoor neemt het direct de lichaamstemperatuur aan en geeft deze ook weer af. Het is kleur- en reukloos en gemakkelijk met water en zeep te reinigen.

Nieuw bij L’Hirondelle: Borstprothese op Maat

 

klik hier voor meer informatie

Nieuw bij L’Hirondelle:

Borstprothese op Maat

klik hier voor meer informatie

Symmetrische Borstprothese

Deze borstprothese is symmetrisch van vorm en kan zowel links als rechts gedragen worden.

A-Symetrische Borstprothese

Deze borstprothese heeft een uitloop onder de arm en is daardoor voor links en rechts gemaakt.

Lichtgewicht Borstprothese

Lichtgewicht borstprothese is tot 25% lichter dan vol-siliconen borstprothese. Hierdoor wordt uw schouder minder belast, wel kan dit onbalans in het lichaam veroorzaken dus lichter is niet altijd beter!

Plak- of Contact Borstprothese

Wanneer u al langer geleden geopereerd bent, kan een plakprothese een mogelijkheid zijn. Deze siliconen borstprothese wordt door een kleeflaag aan de huid vastgehecht. Dit geeft een meer natuurlijk gevoel.

Deel Borstprothese

Bij een borstbesparende operatie of bij ongelijke borsten bestaat er een mogelijkheid om een aanvullende siliconen borstprothese te dragen, een zogenaamde deelprothese. Deze zijn er in allerlei vormen. Door te passen en te proberen wordt de juiste vorm gezocht.

Zwem Prothese

Voor het zwemmen is er een speciale zwemprothese ontwikkeld. Verschillende Merken bieden deze aan. De zwemprothese is van een ander soort siliconen gemaakt en ziet er iets anders uit dan een gewone prothese. Sommige verzekeringen vergoeden ook een zwemprothese.
Gebruik en Garantie BorstProtheses

Lingerie L’Hirondelle staat garant voor een hoge kwaliteit. Houdt toch rekening met het volgende:

  • Wanneer u de prothese niet draagt, bewaar hem dan in de meegeleverde verpakking om vormverlies te voorkomen.
  • Spoel de prothese regelmatig af met lauw water en zeep. Plakprotheses kunt u het beste reinigen met speciale vloeistof (bijvoorbeeld Amoena soft-cleanser).
  • Pas op met scherpe voorwerpen zoals ringen en broches. Ook een haal van een katten- of hondenpoot kan uw prothese beschadigen. Een dergelijk beschadigde prothese is niet meer te herstellen. Een lichte beschadiging is tijdelijk af te dekken met gewoon plakband. Ook mag u ons altijd even bellen, wij kunnen de prothese voor u plakken / tijdelijk reparen.
  • De levensduur van een prothese is gemiddeld 2 jaar. De vergoeding van een borstprothese valt onder de basisverzekering en wordt altijd vergoed door uw verzekeraar.
  • Op alle protheses wordt twee jaar fabrieksgarantie verstrekt. Deze garantie is van toepassing op aantoonbare productiefouten, en zijn expliciet niet van toepassing op onzorgvuldig gebruik.

Lingerie L’Hirondelle is door de SEMH (Stichting Erkenningsregeling Leveranciers Medische Hulpmiddelen) erkend als Mammacare Specialist. De SEMH is een onafhankelijke organisatie die in samenspraak met de branche, gebruiksorganisaties en zorgverzekeraars, eisen opstelt waar wij als leverancier aan moeten voldoen. Kwaliteit zoals u van ons mag verwachten!

Veel gestelde vragen over Borstprotheses aan L’Hirondelle:

Hoe onderhoud ik mijn borstprothese?

Hoe onderhoud ik mijn prothese?
De prothese moet regelmatig schoongemaakt worden, bij voorkeur elke dag. Reinig de prothese met zachte zeep, spoelen met lauwwarm water en afdrogen met een zachte handdoek. De prothese mag nooit op de verwarming of met een fohn gedroogd worden! Wanneer de prothese niet gedragen wordt, bewaar deze dan in de verpakking. Zo blijft de prothese goed in model.

Hoe lang gaat een prothese mee?
Dit is voor iedere vrouw verschillend. Wanneer een prothese oud geworden is, ziet u bijvoorbeeld luchtbelletjes onder de folie of is de prothese niet meer mooi in model. Een prothese die lek is, is niet goed meer! Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met uw mammacare adviseur om te overleggen.

Kan ik de prothese ook ‘s nachts dragen?
Het is voor de levensduur van de prothese beter om er niet mee te slapen, maar (eventueel samen met de BH) in de verpakking van de prothese te leggen.

Welke lingerie kan ik dragen?
Kan ik nog BH’s met beugel dragen?
Dit hangt van uw persoonlijke situatie af. Uw mammacare adviseur zal dit samen met u afwegen. Er zijn beugelBH’s beschikbaar die speciaal voor het dragen van een prothese zijn.

Waarom hebben BH’s vaak brede banden?
Dit is om de schouder te ontlasten. Door een BH met stevige maar zachte schouderbanden en zijpanden te dragen wordt het gewicht beter verdeeld. Wanneer er sprake is van oedeem en/of nekklachten is dit aandachtpunt erg belangrijk.

Welke badmode kan ik dragen?

“Ik heb nog een badpak van voor de operatie”…
Wanneer dit badpak gevoerde cups en een hoog aangesloten hals heeft, is het soms mogelijk om een prothese hoesje in het badpak te maken. Uw mammacare adviseuze kan dit samen met u bekijken.

 

BH tops of CompressieBH
Wat is het verschil met een sport-BH?
Een sport BH geeft ook veel stevigheid maar deze drukt de borsten vaak plat en omhoog. De BH-top heeft natuurlijk gevormde cups en de compressie band zorgt ervoor dat de borsten/implantaten op de goede plaats blijven.
Daarnaast zijn de materialen van de BH-top zachter en huidvriendelijker, aan de huidzijde met katoen gevoerd. Ook zijn de schouderbanden makkelijk door uzelf te verstellen, wanneer u de BH-top aan heeft, zelfs wanneer u in bed ligt.

Moet de BH-top ook in bed gedragen worden?
Ja, de eerste tijd na de operatie kan het zelfs extra prettig zijn om met de BH-top aan te slapen. De BH-top beschermt de wond en voorkomt dat deze gaat trekken als u bijvoorbeeld op uw zij wilt liggen.

Welke maten zijn er?
De BH-top is verkrijgbaar is omvangsmaat 70 tot 105 en in cupmaat (na de operatie!) A, B/C en D/E.

Heeft u een compliment of een klacht?